Kungshällans kennel

Korthårig vorsteh – German shorthaired pointer

SEJCH Kungshällans NF Patron

_DSC1958

  • Egen uppfödning
  • excellent JKL utställning
  • Jaktprov 2:a pris ÖKL fjäll, 2X1:a pris ÖKL (skog och vårfjäll), 2X1:a pris EKL skog, SEJCH
  • Godkänt anlagsklass viltspår
  • HD: A

Fotoalbum

nitro nelly valpar stamtavla

Patron är född 14 januari 2013. Liksom pappa Nitro älskar han att bära, han spontanapporterar allt från dummys och foppatofflor till fågel och räv. Vattenpassionen har han ärvt av mamma och mormor Strimma. Patron är en mjuk och följsam kille som är lättsam att jobba med. Och så är han ju bara så himla snäll och go.

Han fick vara med och jaga en hel del under sin första höst 2013 både på fjäll och i skogen och visade tidigt tendenser att ha samma fina fågelhantering som sin far. Redan första hösten fick han apportera tjäder, orre och ripa i skarpt läge flera gånger under jakt.

Ända från första början har Patron sekunderat spontant, en värdefull egenskap då vi har alla hundar med under fjälljakten och alltid två i släpp. Under vårvintern och hösten 2014 startade vi honom på några fjällprov i Ukl tyvärr utan framgång, han var omogen och tog inte för sig på fjället. Husse har i stället satsat på att jaga så mycket som möjligt med honom i skogen här hemma, dom är nu snart ett lika sammansvetsat team som pappa Nitro och Tomas var. Patron har ett bra skogssök med fin kontakt och tar an luriga tjäderlöpor klokt och försiktigt.

Eftersom Patron inte är någon vidare fjällhund har vi mestadels startat honom på skogsprov, och de många timmarna i skogen med husse gav resultat. Hösten 2016 fick han 1:a pris två dagar i rad på skogsprovet i Solberg och blev därmed Svensk jaktchampion.

I januari 2019 skildes våra vägar åt alldeles för tidigt då Patron drabbades av cancer i levern. Han jagar nu vidare i de djupa tjäderskogarna med pappa Nitro, för alltid älskad och saknad av husse och matte ❤