Kungshällans kennel

Korthårig vorsteh – German shorthaired pointer

Kungshällans JS Beretta

_DSC5605

”Bettan” kommer från Strimmas första kull 2006 med SEUCH SEJCH Juniper. Hon var enda tiken i kullen, och fick stanna hos oss. Bettan är en söt och näpen tik i ”pocketformat”. Men skenet bedrar, hon är ett krutpaket med mycket temperament. Hon är kvick i vändningarna och har alltid huvudet på skaft och reagerar blixtsnabbt på kommandon och dirigeringar. Tyvärr så har vår lilla Bettan varit otursförföljd i hela sin karriär. Hennes första jaktsäsonger var katastrofala ripår, vi hade inga rapphöns att träna på och hon var på tok för het för skogsfågeljakt. Det tog tid för henne att mogna som jakthund, men 2008 lossnade det och nu är hon en uthållig och duktig fjällhund. I skogen är hon är fortfarande för het på löporna, men om hon går i sin mors fotspår så lär hon bli duktigare på att hantera gråkapporna med stigande ålder.

Vi har gått några fjällprov med henne, men oturen har följt med även där, hon har visat fint sök men inte lyckats få till något pris. På utställning har hon 1.a med CK. Hösten 2010 bröt hon lårbenet under fältträning på Bolunda, rehabiliteringen tog lång tid, men hon blev som tur är helt återställd och jagar fullt ut igen. På sista jaktprovet vi gick med henne i Klimpfjäll hösten 2011 blev hon tagen för en unghund när hon skuttade med sina gasell-lika hopp över viden 😉

Hemma i flocken gör hon inte mycket väsen av sig, hon är en liten livsnjutare som gärna ligger ihoprullad i husse eller mattes knä när vi ser på TV. När vi haft valpar har hon hängett sig fullständigt i rollen som ”storasyster”.

Tanken då vi behöll Bettan var att hon skulle bli avelstik, men vi beslutade att inte ta valpar efter henne. Vi ställer höga krav på de tikar vi avlar på i vår kennel, och tyvärr håller inte Bettan måttet. När vi köpte tillbaka hennes yngre halvsyster Nelly våren 2012 fick vi ta det tunga beslutet att söka ett nytt hem till Bettan. Sommaren 2012 flyttade hon till ett nytt hem i Piteå, där hon får mycket jakttid i skog och mark med sin nya husse och matte. Hösten 2014 fick hon också sällskap av sin yngre halvbror Brage.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s