Kungshällans kennel

Korthårig vorsteh – German shorthaired pointer

J Kungshällans GT Vildvittra

dsc_7995_redigerad

Född: 2019-04-11 Egen uppfödning

Utställning: excellent jaktklass

Godkänd anlagsklass viltspår.

Jaktprov: 2 UKL skog, 2 ÖKL fält och skog

HD:A ED:0

Genomfört BPH med skott

Fotoalbum

Vittra är tikvalpen vi sparade från Tuulas första kull. Hon är en härlig tjej med hög jaktlust, enormt viltintresse och mycket motor. Hon har en fin förmåga att anpassa sitt sök, på fjäll och öppen terräng söker hon stort och kraftfullt med härlig stil, i skogen har hon ett förutsägbart sök med fin kontakt och naturligt tät reviering. Vittra har intresse för klövvilt och hårvilt och driver kort med skall om hon får chansen. Men som våra jaktmarker och vilttillgången ser ut så använder vi inte hundarna till den typen av jakt, så vi har inte uppmuntrat dessa egenskaper även om dom i grunden är rastypiska.

Trots sin höga energi så har Vittra en bra ”av och på” knapp. Fullt ös på jakt – behaglig och tillgiven i hemmet där hon sällan gör något väsen av sig, hon älskar att mysa i soffan.

Vi hade sett fram emot att starta Vittra på fler jaktprov och utställningar under 2020/21 men Corona, löp och andra olyckliga omständigheter vi inte kunnat råda över har satt käppar i hjulen för hennes karriär. Men vi är glada att hon lyckades med konststycket att få ett 2:a pris på skogsprov! Hösten 2021 lyckades vi tyvärr bara pricka in två provtillfällen, på ett sent fältprov lyckades Vittra bärga ett 2:a pris ÖKL. Vi vet vilken kapacitet hon har, så bättre premier lär komma framöver.

Våren 2022 föddes Vittras första valpkull med Rodedalens Jorm. Hon var en duktig mamma och valparna visar fina takter så här långt.