Kungshällans kennel

Korthårig vorsteh – German shorthaired pointer

J Kungshällans GT Vildvittra

dsc_7995_redigerad

Född: 2019-04-11 Egen uppfödning

Utställning: excellent jaktklass

Godkänd anlagsklass viltspår.

Jaktprov: 2 UKL skog, 2 ÖKL fält och skog

HD:A ED:0

Genomfört BPH med skott

Fotoalbum

Vittra är tikvalpen vi sparade från Tuulas första kull. Hon är en härlig tjej med hög jaktlust, enormt viltintresse och mycket motor. Hon har en fin förmåga att anpassa sitt sök, på fjäll och öppen terräng söker hon stort och kraftfullt med härlig stil, i skogen har hon ett förutsägbart sök med fin kontakt och naturligt tät reviering. Vittra har intresse för klövvilt och hårvilt och driver kort med skall om hon får chansen. Men som våra jaktmarker och vilttillgången ser ut så använder vi inte hundarna till den typen av jakt, så vi har inte uppmuntrat dessa egenskaper.

Trots sin höga energi så har Vittra en bra ”av och på” knapp. Fullt ös på jakt – behaglig och tillgiven i hemmet där hon sällan gör något väsen av sig. Hon älskar att mysa i soffan.

Vittras provkarriär har kantats av Corona, löp och andra olyckliga omständigheter som vi inte kunnat råda över. Som unghund lyckades hon bärga ett 2:a pris i en regnig och blåsig senhöstskog (tjädertuppen flög innan avance). Hösten 2021 lyckades vi tyvärr bara pricka in två provtillfällen, på ett sent fältprov lyckades Vittra bärga ett 2:a pris ÖKL. På senhösten 2022 fick hon ytterligare ett 2:a pris i skog. Vi vet vilken kapacitet Vittra har, hon har alltid fått bra omdömen av domarna och hennes egenskapssiffror ligger högt över rasens medel. Vi kämpar vidare med proven, tids nog kommer hon att få de meriter hon så väl förtjänar!

Våren 2022 föddes Vittras första valpkull med Rodedalens Jorm. Hon var en duktig mamma och valparna visar fina takter så här långt.