Kungshällans kennel

Korthårig vorsteh – German shorthaired pointer

SEUCH SEJCH Kungshällans BS Freja ”Nelly”

Egen uppfödning

  • Jaktprov: 1 UKL, 1 ÖKL, 1 EKL med 8:a på fält (meriterad på fält, fjäll och vårfjäll) SEJCH. Fjärde plats på Riksprovet i Mittådalen 2018, bästa vattenarbete.
  • Utställning: 2XCERT, 1CK, SE UCH
  • HD:A

Nelly i Svenska Vorstehklubbens resultatdatabas

Bildgalleri

”Nelly” är Kungshällans regerande drottning. Vi har inte ångrat en sekund att vi köpte tillbaka henne i kenneln som treåring våren 2012. Hennes förre ägare hade gjort ett bra jobb med hennes grunddressyr, och med sig i bagaget hade hon ett 1:a pris UKL fält sedan 2010. Att hon också är vacker fick vi snabbt bevis på, hon tog tre raka CERT/CK på de första utställningarna vi anmälde henne till. Hennes ”flow” har också fortsatt på jaktproven, av alla prov hon startat har hon gått till pris på alla utom ett. Våren 2014 fick hon slutligen fältbetyg 7 /10 på fjäll, så efter genomförda eftersöksgrenar och viltspårprov sommaren 2014 kunde hon titulera sig svensk jaktchampion. Hon avslutade sin jaktprovskarriär som 9-åring med en hedrande fjärdeplats på Riksprovet i Mittådalen 2018 med hederspris för bästa vattenarbete.

Nelly är en högrest och lätt tik som ärvt sin mamma Strimmas starka jaktmotor och sökvidd. Första hösten efter att hon flyttat till oss märkte vi att hon var ganska oerfaren jaktligt, men de rätta anlagen och jaktsuget fanns där så det var snabbt avhjälpt med regelbunden jakt på fjäll och skog. Nelly är en fröjd att jaga med på fjället där hon sveper fram som en kryssningsmissil. Trots sin höga fart och stora vidd är hon mycket mån om att jaga för sin förare. Hon har ett smart sök och kan konsten att utnyttja vinden. När det gäller att hitta och hantera fågel är hon strået vassare än sin mor.

Nelly har en kull med vår egen SEUCH SEJCH Ormkullens E´Nitro födda våren 2013 där vi behöll sonen Kungshällans NF Patron. 2016 föddes hennes andra kull med J Kuksapirtin Ura som far, där vi behållit dottern Kungshällans UF Tuula.

I skrivande stund (våren 2020) är Nelly en sofistikerad mormor på snart 11 år. Hon är fortfarande pigg och fräsch i kroppen och jagar fullt ut. Vi hoppas få några fler fina år med vår Drottning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s