Kungshällans kennel

Korthårig vorsteh – German shorthaired pointer

SEUCH SEJCH Kungshällans BS Freja ”Nelly”

Egen uppfödning

  • Jaktprov: 1 UKL, 1 ÖKL, 1 EKL med 8:a på fält (meriterad på fält, fjäll och vårfjäll) SEJCH
  • Utställning: 2XCERT, 1CK, SE UCH
  • HD:A

Nelly i Svenska Vorstehklubbens resultatdatabas

Bildgalleri

”Nelly” är Kungshällans regerande drottning. Vi har inte ångrat en sekund att vi köpte tillbaka henne i kenneln som treåring våren 2012. Hennes förre ägare har gjort ett fantastiskt jobb med hennes grunddressyr, och med sig i bagaget hade hon ett 1:a pris UKL fält sedan 2010. Att hon också är vacker fick vi snabbt bevis på, hon tog tre raka CERT/CK på de första utställningarna vi anmälde henne till. Hennes ”flow” har också fortsatt på jaktproven; 2012 startade vi henne på fyra prov och hon gick till pris vid alla tillfällen trots det magra fågelåret i fjällen. Vid sista provet på fält fick hon ett 1:a pris och blev därmed SEUCH. Hennes provkarriär har fortsatt i samma fina stil hösten 2013, fyra prov på fjäll och fält med tre premieringar. Sista två proven resulterade i ett 1:a pris ÖKL som medförde att hon dagen efter kunde starta i elitklass. Hon kvalade in med besked då hon tog en 8:a på fält och därmed ett 1:a pris i elitklass. Våren 2014 fick hon fältbetyg 7 /10 på fjäll, så efter genomförda eftersöksgrenar och viltspårprov sommaren 2014 kunde hon titulera sig svensk jaktchampion.

Nelly är en högrest och lätt tik som ärvt sin mamma Strimmas starka jaktmotor och sökvidd. Första hösten 2012 märkte vi att hon var ganska oerfaren jaktligt, men de rätta anlagen och jaktsuget fanns där. Hösten 2013 axlar hon till fullo sin mor Strimmas mantel som vår outtröttliga jaktmaskin, hon är en fröjd att jaga med på fjället där hon sveper fram som en kryssningsmissil. Trots sin höga fart och stora vidd är hon mycket mån om att jaga för sin förare. Hon har ett smart sök och kan konsten att utnyttja vinden. När det gäller att hitta och hantera fågel är hon strået vassare än sin mor. Under senhösten/vintern 2013 har hon också bevisat sin duglighet i skogen då hon gjort husse salig med många fina arbeten på skygga gammeltuppar.

Nelly har en kull med vår egen SEUCH SEJCH Ormkullens E´Nitro födda våren 2013 där vi behållit sonen Kungshällans NF Patron. 2016 föddes hennes andra kull med J Kuksapirtin Ura som far, där vi behållit dottern Kungshällans UF Tuula.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s