Kungshällans kennel

Korthårig vorsteh – German shorthaired pointer

SEUCH SEJCH Kungshällans BS Freja ”Nelly”

Egen uppfödning

  • Jaktprov: 1 UKL, 1 ÖKL, 1 EKL med 8:a på fält (meriterad på fält, fjäll och vårfjäll) SEJCH. Fjärde plats på Riksprovet i Mittådalen 2018, bästa vattenarbete.
  • Utställning: 2XCERT, 1CK, SE UCH
  • HD:A

Nelly i Svenska Vorstehklubbens resultatdatabas

Bildgalleri

”Nelly” var Kungshällans självklara Drottning. Vi har inte ångrat en sekund att vi köpte tillbaka henne i kenneln som treåring våren 2012. Att hon också är vacker fick vi snabbt bevis på, hon tog tre raka CERT/CK på de första utställningarna vi anmälde henne till. Hennes ”flow” fortsatte även på jaktproven, av alla prov hon startat har hon gått till pris på alla utom ett. 2014 blev hon svensk jaktchampion. Nelly avslutade sin jaktprovskarriär som 9-åring med en hedrande fjärdeplats på Riksprovet i Mittådalen 2018 med hederspris för bästa vattenarbete.

Nelly var en högrest och lätt tik som ärvt sin mamma Strimmas starka jaktmotor och sökvidd. Första hösten efter att hon flyttat till oss märkte vi att hon var ganska oerfaren jaktligt, men de rätta anlagen och jaktsuget fanns där så det var snabbt avhjälpt med regelbunden jakt på fjäll och skog. Nelly var en fröjd att jaga med på fjället i sin krafts dagar. Trots sin höga fart och stora vidd var hon mycket mån om att jaga för sin förare.

Nelly gav oss två fina kullar, först med vår egen SEUCH SEJCH Ormkullens E´Nitro 2013 där vi behöll sonen Kungshällans NF Patron. 2016 föddes hennes andra kull med J Kuksapirtin Ura som far, där vi behållit dottern Kungshällans UF Tuula.

En kort tid efter sin trettonde födelsedag blev det dags för oss att skiljas åt. Nelly drogs med en snabbt växande juvertumör det sista halvåret, men var trots det pigg och glad ända fram till den sista tiden.

I våra minnen och alla fina avkommor, barnbarn och barnbarnsbarn lever vår vackra Drottning kvar ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s