Kungshällans kennel

Korthårig vorsteh – German shorthaired pointer

J Briskbreeze Alida

121020_034Uppfödare: Briskbreeze kennel, Mika & Mia Karppinen Finland

  • HD:A
  • 2:a pris UKL fält, 1:a pris ÖKL vårfjäll, 2:a pris ÖKL skog, 2:a pris ÖKL fjäll.
  • Excellent, CK utställning
  • SVK Jämtland Västernorrlands vp Tennkniven för lokalavdelningens bästa hund under Solbergsprovet 2012

Dimma i Svenska vorstehklubbens resultatdatabas

Bildgalleri

”Dimma” är efter 100% Hege-Haus Härstamning. Hege-Haus är en anrik tysk kennel som funnits sedan 1930-talet, därifrån kommer de allra främsta vorstrarna som finns i många nu levande hundars stamtavlor.

Dimma har hittills visat sig ha en medfödd jaktklokhet. Hon är vittringskänslig och duktig på att finna och precisera fågel, en pålitlig jakthund som alltid levererar. Hennes specialitet är skogsjakt där hennes försiktighet gör att hon sällan eller aldrig sumpar en chans på skygga gammeltuppar. Sina jaktprovsmeriter har hon på alla fyra underlagen.

Utseendemässigt är Dimma av typisk ur-vorsteh modell, kraftig och välvinklad med rejält förbröst och lång rygg. Men majoriteten av dagens utställningsomdare föredrar lättare hundar, utställningsresultaten har varit både upp och ned, som bäst har hon excellent med CK.

Dimma blev tjuvparad av Nitro på juldagen 2010, inte ens två år gammal. Det resulterade i sju välskapta valpar i februari 2011. Trots sin ringa ålder  var hon en duktig mamma och majoriteten av valparna har blivit dugliga jakthundar.

Annonser