Kungshällans kennel

Korthårig vorsteh – German shorthaired pointer

J Kungshällans PT Estelle

”Stella” ca 14 månader

Född 2021.04.11

Jaktprov: 2 X 1:a pris UKL vinterfjäll (fält: 8) 1:a pris ÖKL skog (fält 7)

Junkkari 2022: very good utställning, 3:e pris ukl fältprov

Utställning jaktklass: excellent

HD: A ED: UA

SVK:s resultatdatabas

Fotoalbum

Stella är vår yngsta förmåga, hon har vuxit upp till en reslig ung dam – ett energiknippe på 28 kilo stenhårda muskler!

Redan första hösten 2021, från ca 6 månaders ålder visade hon samma tidiga mognad som sin mor med ett energiskt och medvetet sök både på fjället och i skogen. Redan i denna späda ålder fick vi se henne hitta och stå för både ripa och orre under våra ”bärplockarturer”.

Våren 2022 fortsatte Stella gå i sin mors fotspår under jakten på vårvinterfjället: stort sök där hon visar en naturlig intelligens i hur hon hanterar vind och vittring. Står säkert, sekunderar partner, rapp avance och lugn i flog och skott vilket resulterade i de första fällda fåglarna.

På Stellas första två provstarter i unghundsklass vintern 2022 fick vi kvitto på det vi sett i henne då hon belönades med fältbetyg 8 och apport 10 två dagar i rad! Hösten 2022 startade vi henne på den stora finska unghundsmönstringen Junkkari, där fick hon very good på utställning och 3:e pris på jaktprovet. I Oktober 2022 debuterade hon i jaktklass på utställning med betyget excellent.

Trots sin turbomotor och höga energinivå så har Stella visat fantastiskt fina egenskaper i skogen under hösten 2022, hon håller ihop söket och har fin kontakt vilket snart resulterade i de första fällda skogshönsen. Sent i oktober startade vi henne på skogsprov i öppenklass. Den här tiden på åren är det en chansning med skogsprov, fåglarna är svåra och skygga. Men Stella lyckades prestera en fin situation på en orrkull och belönades med 1:a pris (fält 7) 😀