Kungshällans kennel

Korthårig vorsteh – German shorthaired pointer

J Kungshällans PT Estelle

”Stella” 2 år

Född 2021.04.11

Jaktprov: 2 X 1:a pris UKL vinterfjäll (fält: 8) 1:a pris ÖKL skog (fält 7)

Junkkari 2022: very good utställning, 3:e pris ukl fältprov

Utställning jaktklass: excellent

HD: A ED: UA

SVK:s resultatdatabas

Fotoalbum

Stella är vår yngsta förmåga, hon har vuxit upp till en reslig ung dam – ett energiknippe på 28 kilo stenhårda muskler!

Redan första hösten 2021, från ca 6 månaders ålder visade hon samma tidiga mognad som sin mor med ett energiskt och medvetet sök både på fjället och i skogen. Redan i denna späda ålder fick vi se henne hitta och stå för både ripa och orre under våra ”bärplockarturer”.

Våren 2022 fortsatte Stella gå i sin mors fotspår under jakten på vårvinterfjället: stort sök där hon visar en naturlig intelligens i hur hon hanterar vind och vittring. Står säkert, sekunderar partner, rapp avance och lugn i flog och skott vilket resulterade i de första fällda fåglarna.

På Stellas första två provstarter i unghundsklass vintern 2022 fick vi kvitto på det vi sett i henne då hon belönades med fältbetyg 8 och apport 10 två dagar i rad! Hösten 2022 startade vi henne på den stora finska unghundsmönstringen Junkkari, där fick hon very good på utställning och 3:e pris på jaktprovet. I Oktober 2022 debuterade hon i jaktklass på utställning med betyget excellent.

Trots sin turbomotor och höga energinivå så har Stella visat fantastiskt fina egenskaper i skogen under hösten 2022, hon håller ihop söket och har fin kontakt vilket snart resulterade i de första fällda skogshönsen. Sent i oktober startade vi henne på skogsprov i öppenklass. Den här tiden på åren är det en chansning med skogsprov, fåglarna är svåra och skygga. Men Stella lyckades prestera en fin situation på en orrkull och belönades med 1:a pris (fält 7) 😀

Vi ser fram emot kommande jakt- och provsäsonger med Stella. Hon uppfyller Svenska vorstehklubbens avelskrav och alla hennes kullsyskon är friröntgade. Planen är att ta en första valpkull från henne om ett par år. Vi håller redan utkik efter intressanta hanar 🙂