Kungshällans kennel

Korthårig vorsteh – German shorthaired pointer

Valpar

Valpar väntas omkring 15 april

Mellan:

J SE VCH Pedro du Val de Cèze och SE JCH SE VCH Kungshällans UF Tuula

Parningen uppfyller Svenska vorstehklubbens avelsmål. Länk

Pedro är en ung talangfull fransk import född 2019. Ägarna Kenth och Anette Gustafsson beskriver honom som tidigt jaktmogen. Han söker stort med högt huvud, fjäll och fält är hittills hans främsta underlag men med jaktlig erfarenhet och träning går han allt bättre även i skogen.

Mentalt är Pedro glad och öppen mot alla, både människor och hundar. Han har stor arbetslust och är okomplicerad att träna. Han har haft både ork och mental styrka att klara jobbet som guidehund på fjället under 30 dagar hösten 2020. Som apportör är Pedro ganska tuff och backar inte för vare sig räv eller grävling, vattenpassionen är hög.

På sina första två fjällprov under vårvintern 2020 fick Pedro 1:a pris med fältbetyg 8 i både UKL och ÖKL vilket innebar ett direkt kliv upp i elitklass. Under hösten 2020 har han startat på fjällprov och fick då ett 2:a pris i elitklass. Efter tre raka 1:a pris på viltspårprov kunde han titulera sig viltspårchampion. På grund av inställda utställningar under coronapandemin har inte Pedro kunnat visas på utställning, men han är exteriörbedömd med betyget excellent. Han har godkända höftleder med HD:B, fritestad från EBJ och Von Willebrand II.

Pedros pappa Lion du Val de Cèze är en stark fälthund i Frankrike. Han har bland annat representerat Frankrike på VM för kontinentala stående fågelhundar. På utställning har han som bäst RCACIB. Han har fyra olika jaktliga championtitlar. Här är en länk till information om honom och de hälsotester han genomgått. 

Pedros mamma är Gilda du Val de Cèze är även hon är jaktchampion och har excellent på utställning. Hennes mor Violette du Pied du Mont är kullsyster med Voss du Pied du Mont som blev världsmästare 2011 både individuellt och i lag. Voss var även med i det franska segrande laget från 2009. Denna kull är en av de mest framgångsrika som fötts i Frankrike. Länk

Tuula är den bästa och mest kompletta hund vi ägt. Hon var tidigt jaktmogen och är en viltfinnare av rang, vi jagar med henne framförallt i skog och på fjäll. Hennes provmeriter talar för sig själva. Läs mer om henne och se bilder här.

Ur denna kombination förväntar vi oss tidigt jaktmogna hundar med motor utöver det vanliga! Vi säljer valp endast till jägare som lägger mycket tid på jakt och även planerar att meritera hunden på jaktprov och utställning samt HD röntga. 

För intresseanmälan, maila oss och berätta om dig själv och dina ambitioner med hunden: kennel@kungshallans.com

Maria & Tomas Tjärnström