Kungshällans kennel

Korthårig vorsteh – German shorthaired pointer

Valpar

7 valpar födda 11 april

 

Två hanar och fem tikar, bruna och brunskimmel. Alla valpar är tingade.

 

SEJCH Kungshällans UF Tuula – J SEJV-15 DK UCH SE UCH Pictan Gibson


Länk till parningen på Svenska vorstehklubbens hemsida

Länk till Gibson i Svenska vorstehklubbens resultatdatabas

Länk till Tuula i Svenska vorstehklubbens resultatdatabas

Gibson är en vänlig och elegant gentleman som vi träffat många gånger och även sett på både fält och skog. Under skogsprovet i Solberg 2016 gick Tomas i samma provgrupp som Gibson och Gabriel i två dagar och fick då se en utmärkt skogshund som jobbade mycket fint och belönades med 1:a pris båda dagarna. Maria fick också se Gibson och hans kullbror Game bemästra de finska fälten hösten 2017.

Gibson är finskfödd med tjeckisk och polsk stam. Hela hans kull med 10 syskon väl utvärderade både jaktligt, exteriört och hälsomässigt. Samtliga är HD-röntgade med 8 st A, 1 st A/B och 1 st B höfter. Sju av syskonen är jaktprovsmeriterade. Många av syskonen har också haft framgångar på utställning med cacib och cert, en finsk utställningschampion och så förstås Gibsons egna titlar som talar för sig själv. Mentalt är Gibson lugn, trygg och vänlig mot både folk och andra hundar. Han har hittills två kullar födda 2017 och 2018, och hans linjer är inte alltför vanliga i Sverige vilket vi ser som ett stort plus.

Tuula fick 1:a pris och kom trea i finalen på det stora finska unghundsprovet Junkkari 2017. På sin första start i ÖKL våren 2018 fick hon 1:a pris med 8 på fält och blev uppflyttad till elitklass. Hösten 2018 fick hon 1:a pris i EKL på fjäll och bärgade sitt jaktchampionat efter ett 1:a pris med fält 8 på skogsprov i oktober. Hon har excellent på utställning, HD:A och är mentalbeskriven BPH med skott. Läs mer om Tuula på hennes egen sida, Här finns bilder av henne.

Vi förväntar oss snygga, sunda och jaktdugliga hundar med ett trevligt temperament. Vi kommer att behålla en tikvalp i kenneln.

 

Här följer en serie bilder av Gibson:

 

 

 

——————————————————————————————————

Annonser

En tanke på “Valpar

  1. My name is Dave and I have been a hunter my whole life. Only a few years ago did we have a vorshte who was extremly good at hunting in Idaho, USA.
    I would be interested in a male puppy from the couple that are about to have little ones shortly.
    Please inform me how to go about doing this.
    adrenoveringsfirma@live.com