Kungshällans kennel

Korthårig vorsteh – German shorthaired pointer

Valpar

Planerad parning, årsskiftet 2021/22

Mellan:

Vi planerar att para Vittra med Jorm vid årsskiftet 2021/22.

Jorm är parningsvalpen efter vår SEUCH SEJCH Ormkullens E´Nitro och ägs av Marias pappa Rolf. Han är en trogen jaktkamrat, lättdresserad och lika ärlig och genomsnäll som sin far. Jorm har två kullar födda 2019 och 2020, avkommorna har artat sig väl och är sunda, snygga och goda jakthundar. Vår egen Casper kommer från Jorms första kull med Alarängens Cleo. Läs mer om Jorm här.

Vittra kommer från Tuulas första kull med Pictan Gibson, född 2019. Hon är en arbetsglad och alert tjej med mycket motor, egenskaper som hon delar med sina kullsyskon. I skrivande stund har Vittra ännu inget officiellt utställningsresultat eftersom de flesta utställningar varit inställda under Coronapandemin. Hon har ett 2:a pris i unghundsklass på skogsprov och fina egenskapssiffror på de prov hon gått fast det varit stolpe ut och hon inte gått till pris. Vittra är en effektiv jakthund med en fin förmåga att anpassa sitt sök till terrängen. Innan parningen räknar vi med att ha ställt ut henne och även startat på fler jaktprov så att parningen kommer att uppfylla Svenska vorstehklubbens avelsmål. Läs mer om Vittra här.

Båda hundarna är mentalt stabila, pipfria och har lätt för att koppla av i hemmet när det inte är jakt eller aktivitet. Ur den här kombinationen förväntar vi oss lättdresserade och sunda avkommor.

Vi säljer endast valpar till aktiva jägare, gärna med intresse att meritera hunden på jaktprov och utställning. Är du intresserad av en valp, skriv ett mail och berätta om dig själv.