Kungshällans kennel

Korthårig vorsteh – German shorthaired pointer

Valpar

Fem valpar födda 9 mars 2022

Tre hanar (en skimmel, två bruna) och två tikar (en skimmel, en brun)

Föräldrar:

 

Jorm är parningsvalpen efter vår SEUCH SEJCH Ormkullens E´Nitro och ägs av Marias pappa Rolf. Han är en trogen jaktkamrat, lättdresserad och lika ärlig och genomsnäll som sin far. Jorm har två kullar födda 2019 och 2020, avkommorna har artat sig väl och är sunda, snygga och goda jakthundar. Vår egen Casper kommer från Jorms första kull med Alarängens Cleo. Läs mer om Jorm här.

Vittra kommer från Tuulas första kull med Pictan Gibson, född 2019. Hon är en arbetsglad och alert tjej med mycket motor, egenskaper som hon delar med sina kullsyskon. Vittras provkarriär har hittills präglats av stolpe ut. Hon har ”löpt bort” ett antal provtillfällen och sedan kom coronapandemin… Hittills har hon 2 UKL på skosprov och 2 ÖKL fält. Hennes egenskapssiffror ligger dock högt och av hennes kullsyskon är två redan uppflyttade i elitklass, systern GT Lovis vann riksprovet på fält 2021. På utställning har Vittra excellent i jaktklass.

Läs mer om Vittra här.

Både Jorm och Vittra är mentalt stabila, pipfria och har lätt för att koppla av i hemmet när det inte är jakt eller aktivitet. Ur den här kombinationen förväntar vi oss lättdresserade och sunda avkommor.

Vi säljer endast valpar till aktiva jägare, gärna med intresse att meritera hunden på jaktprov och utställning. Alla valpar är tingade.