Kungshällans kennel

Korthårig vorsteh – German shorthaired pointer

Valpar

Planerad parning vid årsskiftet 2022/2023

Vi planerar en tredje kull efter vår SEUCH SEJCH SEVCH Kungshällans UF Tuula

Tuula sommaren 2020, 4 år

Tuula har har två kullar födda 2019 och 2021, hennes valpar har mycket väl motsvarat våra förväntningar både jaktligt, mentalt och hälsomässigt samt att de är rastypiska. I hennes kull född 2019 efter Pictan Gibson har 6 av 7 friröntgade höfter och de som valt att även röntga armbågarna är fria, tre är jaktmeriterade (varav en riksprovsvinnare och en uppflyttad i elitklass), 6 av 7 har visats på utställning eller exteriörbeskrivning med bra omdömen, varav en är utställningschampion.

Kullen född 2021 är fortfarande unga, men av dessa har hittills en röntgats med fria höfter och armbågar, två är utställda i juniorklass med excellent, två har genomfört BPH med skott och vår egen Estelle är jaktmeriterad med 2X1:a pris (fält 8) i unghundsklass.

Hane är inte bestämt än, vi presenterar vårt val här och på Svenska vorstehklubbens lista för godkända parningar när det är klart. Men vi kommer i vanlig ordning att söka en hane med blodslinjer som inte är överrepresenterade i norden snarare än att enbart titta på höga meriter.

Till Tuulas tredje (och kanske sista?) kull söker vi köpare som förutom att jaga aktivt även har som mål att utvärdera hunden väl både på jaktprov och utställning samt gärna BPH och viltspår. Är du intresserad av en valp efter Tuula, skriv ett mail och berätta lite om dig själv och vad du har för ambitioner med hunden.