Kungshällans kennel

Korthårig vorsteh – German shorthaired pointer

SEUCH SEJCH Ormkullens E´Nitro

DSC08251

Uppfödare: Ormkullens kennel, Jeanette och Mikael Burck Malmberget

  • Meriterad på alla underlag: skog, fjäll, fält och vinterfjäll
  • 6:e plats på riksprovet, skog i Lima 2010 med ett 2:a pris, 5 på fält och 135 p
  • 3:e plats på riksprovet, fjäll i Mittådalen 2011 med ett 1:a pris, 8 på fält och 180p
  • Vandringspriser: ”Singel Charlie” och ”Träripan” för bästa elitklasshund 2011

Nitro i Svenska vorstehklubbens resultatdatabas

Bildgalleri

Nitro var vår stolthet, Kung av Kungshällan! Han var vår andra hund efter Strimma och kom att bli husses favorit och bästa jaktkamrat. Tomas och Nitro utvecklades tillsammans som jägare, och lärde sig skogsfågeljaktens svåra konst av varandra. Nitro var tidigt jaktmogen och hade en medfödd jaktklokhet. Var det magert med fågel så kunde han ”trolla” fram de  få som fanns och ge oss fina skottchanser. Vi kommer alltid minnas de många härliga jaktupplevelser Nitro gett oss.

Hemma var han en cool auktoritet som sällan gjorde något väsen av sig, låg gärna intill spisen och njöt av den goa värmen med framtassarna karaktäristiskt lagda i kors. I flocken var han en ”fredsmäklare” som värdigt gick emellan tjafsande tikar och skapade en harmonisk stämning med sitt vänliga väsen. Han hade ett hjärta av guld och älskade både folk och andra hundar, en fullständigt genomärlig hund!

På jaktprov hade han sina meriter på alla fältslagen. Höjdpunkter i hans provkarriär var när han blev jaktchampion på Långtora 2010, och inte minst då han kom trea på Riksprovet i Mittådalen 2011!

Fyra kullar hann Nitro bli far till, majoriteten är duktiga jakthundar som ärvt många av hans fina egenskaper. De yngsta är födda i januari 2013 och vi har kvar sönerna Kungshällans NF Patron efter vår egen Freja ”Nelly” och Rodedalens Jorm som är parningsvalp efter Sångbergets Roda. De unga pojkarna visar redan att de ärvt många av Nitros karaktärsdrag, vi ser fram emot deras framtida jakt och provkarriärer.

I början av oktober 2013 skildes våra vägar åt, och Nitro jagar nu i de sälla tjädermarkerna. För alltid älskad och saknad av husse och matte.