Kungshällans kennel

Korthårig vorsteh – German shorthaired pointer

J Råvatj Strimma

Uppfödare: Råvatj kennel Arvidsjaur

  • 2:a pris EKL jaktprov (fjäll)
  • HD:A
  • 1:a pris jaktklass utställning

Strimma i Svenska vorstehklubbens resultatdatabas

Bildgalleri

Strimma är vår första hund, hon kom till oss från Arvidsjaur och tände husses gnista för jakten över stående fågelhund. I sin krafts dagar var hon en riktig jaktmaskin, fjället var hennes rätta element och hon kunde jaga timtal i hög fart utan att mattas. På jaktproven gällde det att vända henne innan hon försvann över fjällkanterna, annars tenderade den anvisade provmarken att inte räcka till 🙂 På äldre dagar när farten och vidden inte var lika hög blev hon också en duktig skogshund. Strimma var en temperamentsfull dam som gillade drag, med andra ägare än oss skraltiga skidåkare hade hon nog kunnat gå långt inom draghundssporten.

Strimma har gett oss två fina valpkullar, 2006 med SEUCH SEJCH Juniper och 2008 med KS Baron vom Donauland. Dottern Kungshällans BS Freja ”Nelly” från andra kullen med Baron vom Donauland har vi kvar i kenneln. När vi haft de senaste två kullarna efter Dimma och Nelly har Strimma hängett sig fullständigt åt rollen som mormor och pysslat om sina barnbarn med stor kärlek. Sonsonen Patron har vi kvar i kenneln.

Strimma kommer alltid att vara vår no:1 som introducerade oss i jakten med stående fågelhund, och stod ut med alla våra misstag som nyblivna vorstehägare. Sina sista två år levde hon ett stilla pensionärsliv i sin egen takt. I februari 2016 då hon var inne på sitt femtonde år hann tiden tillslut i kapp vår lilla krutgumma, och hon gick vidare till de sälla jaktmarkerna.