Kungshällans kennel

Korthårig vorsteh – German shorthaired pointer

J Kungshällans BS Brage

_DSC1794

  • Egen uppfödning
  • Utställning: excellent jaktklass
  • Jaktprov: 1 ÖKL, 2 EKL
  • Godkänt anlagsklass viltspår
  • HD: A

Bildgalleri

Brage tog vi tillbaka i kenneln och han bodde hos oss från våren till hösten 2014. Han är en själaglad och tillgiven kille som snabbt blev bästa vän med sin unge systerson Patron. Efter Nitros bortgång kändes det som om vår flock blev komplett igen när en trygg vuxen hane flyttade in. Brage var Tomas favorit i bland hanarna kullen och vi har träffat honom en hel del genom åren och sett vad han presterar. Liksom sin mor och syster är han en stark och storgående jakthund.

Under året jobbade vi en del med att försöka förbättra lydnaden för fågel, och startade honom även på prov med blandade resultat. På riksprovet i Kiruna klarade han alla grenarna med ett nödrop, det blev lite väl hett i fågelsituationerna. På skogsjakten har han däremot levererat mer än väl, han jagar med fin kontakt och hans spontana rapportering har gett många fina fågelsituationer.

Men med en valpkull planerad där vi tänkt behålla en tikvalp, samt att vi har unghunden Patron på tillväxt så valde vi hösten 2014 att söka ett nytt hem till Brage. Det löste sig på bästa tänkbara sätt då han fick flytta till sin äldre syster Beretta ”Bettan” i Piteå där han kommer få mycket jakt och även drag med husse på vintern.