Kungshällans kennel

Korthårig vorsteh – German shorthaired pointer

SEUCH J Rodedalens Jorm

Rodedalens Jorm

Uppfödare: Rodedalens Kennel, Kent och Gertrud Danielsson Hammerdal

Ägare: Rolf Sundqvist

  • Utställning: UKL: excellent, CK, BIM, JKL: excellent, 2 st CK, 1 st CERT, BIR, BIM 2. Svensk utställningschampion
  • 2:a pris UKL fjäll på riksprovet 2014, 1:a pris ÖKL jaktprov fjäll 2015
  • HD B
  • Mankhöjd 65 cm

Jorm uppfyller Svenska vorstehklubbens avelskrav.

Fotoalbum

nitro roda valpar

Jorm är parningsvalpen efter Nitro som ägs av Marias föräldrar Rolf och Monica. Jorm är en lugn och mjuk kille som var tidigt jaktmogen och lätt att dressera. Hemma är han mysig och kramgo, lika öppen och snäll mot såväl husfolk som främmande och andra hundar. Precis som sin far Nitro avskyr han bråk, om någon hane spänner sig och vill mucka så går han bara undan.

Jorm var med och jagade en hel under vårvintern och hösten 2013, han söker intensivt med naturlig reviering både på fjäll, skog och fält. På sitt första jaktprov som var Riksprovet 2014 i Kiruna fick Jorm sin första jaktprovsmerit, ett 2:a pris UKL (tyvärr lättade riporna innan avance). Förutom att Jorm uppfyller alla förväntningar jaktligt och mentalt har han på utställning visat att han är en utmärkt representant för sin ras och belönats med CK och BIM (slagen av sin mor Roda som blev BIR). I April 2016 belönades han med CERT, BIR och BIG 2, och en månad senare fick han sitt tredje och sista CK och blev därmed svensk utställningschampion.

På jaktprov har Jorm fått ihop 1X2:a pris UKL fjäll (riksprovet 2014), 3X2:a pris ÖKL fjäll höst och vinter samt 1X1:a pris fjäll höst.

Våren 2019 fick Jorm en kull med SEUCH SEJCH Alarängens Cleo, sonen Casper bor hos oss. Jorms avkommor har utvecklats till trevliga och duktiga jakthundar, fem är hittills friröntgade och dottern Alarängens Ella har fått 2X1:a pris på skogsprov i UKL med mycket fina omdömen. Våren 2020 fick Jorm ytterligare en kull med Herbarias Lime. Det ska bli intressant att följa de båda kullarna de närmaste åren!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s