Kungshällans kennel

Korthårig vorsteh – German shorthaired pointer

Recept

_DSC4154

Matlagning i det fria – då smakar det som allra bäst!

Det är en rik gåva vi jägare får från skogen: älgkött, fågel, svamp och bär. Av det kan man skapa massor med goda rätter! Viltköttet är dessutom magert, smakrikt och nyttigt. Mer ekologiskt och närproducerat kan det knappast bli! Och det känns bra att veta att djuren levt ett fritt naturligt liv och fått en snabb död. När man fällt ett djur ska man behandla det med tacksamhet och respekt från skog till bord. Att ta tillvara köttet på bästa sätt och sedan laga till det med omsorg känns som att man hedrar viltet som tack för gåvan.

Här kommer vi att presentera några favoritrecept och tips på olika tillbehör, det är mest undertecknad som står för de gastronomiska övningarna, medan den som bär hem mest från skogen (åtminstone i fågelväg) är Tomas.

Bon appetit! /Maria