Kungshällans kennel

Korthårig vorsteh – German shorthaired pointer

J Kungshällans UF Tuula

Tuula 11 månader

Född: 2016-05-14 Egen uppfödning

Utställning: excellent, CK juniorklass. Excellent jaktklass.

Jaktprov:

  • 1:a pris UKL (fält) med 170 p.
  • 10-9 ÖKL  eftersöksgrenar.
  • 1:a pris med 82 poäng och tredjeplats i finalen på finska unghundsprovet Junkkari

HD:A

Fotoalbum

Nelly Ura stamtavla

Tuula är vårt yngsta tillskott i kenneln. Hon är en lugn och mysig tjej som alltid är glad. 5,5 månader gammal visade hon redan upp ett medvetet fjällsök och presterade sin första jaktbara situation på ripa. Sin första höst fick hon mycket tid i skogen och har stiftat bekantskap med gråfåglarna. På fjället under vårvintern 2017 visade att hon är en naturbegåvning som söker stort och självständigt, står fast och sekunderar. Vi fick fälla första ripan för henne så hon kunde därefter titulera sig jakthund på riktigt.

Vi startade henne på tre prov våren 2017, de första två på vårfjället. Hon fick många lovord av domarna båda dagarna men tyvärr var det ont om fågel så det blev inget fältbetyg, men hon fick med sig fina egenskapssiffror. I sista momangen kom vi med på ett särskilt fältprov på långfredagen, där lyckades Tuula tillslut bemästra en fasantupp och fick fältbetyget 7 och 10 poäng på apporten. Efter sommarens eftersöksgrenar med full pott kunde hon kvittera ut sitt 1:a pris i UKL. Vi passade också på att göra eftersöksgrenarna i ÖKL. I september åkte vi till Finland och startade på det stora unghundsprovet Junkkari med över 300 deltagare. Tuula lyckades få ett 1:a pris på provet och placerade sig sedan som trea i den stora finalen.

Så här långt kan vi konstatera att Tuula är den mest mogna unghund vi någonsin haft! Hon har en stor motor och hög jaktlust, men är samtidigt mjuk och följsam vilket gör henne lättdresserad. Och nästan det bästa av allt: hon är 100% pipfri! Vi ser fram emot hennes fortsatta karriär på jakt, prov och så småningom som avelshund ❤

Annonser