Kungshällans kennel

Korthårig vorsteh – German shorthaired pointer

J Kungshällans UF Tuula

Född: 2016-05-14 Egen uppfödning

Utställning: excellent, CK juniorklass. Excellent jaktklass.

Jaktprov:

  • 1:a pris UKL (fält) med 170 p.
  • 1:a pris med 82 poäng och tredjeplats i finalen på finska unghundsprovet Junkkari
  • 1:a pris med 8 på fält, 178 p ÖKL på vårprov 2018 (fjäll)
  • 10-10 EKL eftersöksgrenar

HD:A

Genomfört BPH med skott

Fotoalbum

Nelly Ura stamtavla

Tuula är vårt yngsta tillskott i kenneln. Hon är en lugn och mysig tjej som alltid är glad. 5,5 månader gammal visade hon redan upp ett medvetet fjällsök och presterade sin första jaktbara situation på ripa. Sin första höst fick hon mycket tid i skogen och har stiftat bekantskap med gråfåglarna. På fjället under vårvintern 2017 visade att hon är en naturbegåvning som söker stort och självständigt, står fast och sekunderar. Vi fick fälla första ripan för henne så hon kunde därefter titulera sig jakthund på riktigt.

Våren 2017 vid 11 månaders ålder fick Tuula fältbetyg 7 i unghundsklass på fält, som resulterade i ett 1:a pris efter att hon gjort eftersöksgrenarna. I September 2017 åkte vi över till Finland och deltog i det stora unghundsprovet Junkkari med över 300 startande hundar. Hon fick 1:a pris på provet och slutade som trea i den prestigefyllda finalen. Våren 2018 premiärstartade Tuula och Tomas i öppenklass på vårvinterprov, Tuula fick då fältbetyg 8 vilket betyder att hon blir uppflyttad i elitklass efter genomförda eftersöksgrenar i sommar.

Så här långt kan vi konstatera att Tuula är den mest mogna unghund vi någonsin haft! Hon har en stark motor, hög jaktlust och är en viltfinnare av rang som ofta finner fågel till och med före våra erfarna äldre hundar. Samtidigt är hon mjuk och följsam vilket gör henne lättdresserad och trevlig att jobba med. Och nästan det bästa av allt: hon är 100% pipfri! Vi ser fram emot hennes fortsatta karriär på jakt, prov och så småningom som avelshund ❤

Annonser