Kungshällans kennel

Korthårig vorsteh – German shorthaired pointer

Köpa valp

Vår stamtik J Råvatj Strimma med BS kullen född 2009 (e KS Baron vom Donauland)

Vi säljer endast valpar till jägare som tänkt använda hunden i första hand som stående fågelhund, samt att den får bli en fullvärdig familjemedlem. Eftersom vi själva lägger ner mycket tid och energi på att jaga med och meritera våra hundar så önskar vi oss valpköpare med samma målsättning. Våra valpköpare är en viktig del av vår kennel och hjälper oss att utvärdera vårt avelsarbete genom att dokumentera hundarnas egenskaper på prov och utställning.

Vi månar om alla valpar som föds hos oss och vill gärna hålla kontakten med våra valpköpare under hela hundens liv. Vi brukar försöka ordna kennelträffar med instruktör, BPH beskrivning och om intresse finns kan vi även ordna särskilda prov för våra valpköpare. Till dig som för fram din hund till Svensk jaktchampion utlovar vi en belöning!

Vi är medlemmar i Svenska kennelklubben och Maria har gått SKK:s uppfödarutbildning. Vi är också medlemmar i Svenska vorstehklubben och våra valpkullar uppfyller alltid rasklubbens krav för godkännande.

Du som tingat valp av oss är välkommen att hälsa på valparna då dom blivit minst fyra veckor, gärna lite äldre. Innan dess är det svårt att se särskilt mycket personlighet hos valparna. Du får gärna ha önskemål om en viss individ men den slutliga placeringen av valparna avgör vi. Som uppfödare har vi den bästa förutsättningen att bilda oss en uppfattning om valpens karaktär och hur väl den matchar köparens önskemål. Utifrån det försöker vi matcha varje valp efter bästa förmåga.

Redo för avfärd till nya hemmet i lillmattes famn.

Våra valpkullar föds upp i vårt stora kök tillsammans med resten av flocken. Under uppväxten hos oss ser vi till att valparna får bekanta sig med olika miljöer, åka bil och träffa människor i olika åldrar för att vara väl förberedda för flytten till ett nytt hem. Vi dokumenterar valparna noggrant i ord och bild på vår Facebooksida under uppväxten.

Vi tecknar valpkullsförsäkring i vårt bolag Moderna försäkringar. Information medföljer varje valp, det är viktigt att du själv försäkrar valpen så fort du fått hem den för att dolda fel försäkringen ska gälla!

Om det skulle visa sig innan leveransen eller vid veterinärbesiktningen att valpen har något mindre allvarligt medfött fel, tex navelbråck eller bettfel, så erbjuder vi i första hand nedsatt pris. Men vi har full förståelse och det är helt okej för oss om du väljer att avboka valpen på grund av ett sådant fel.

I bland blir det inte som man tänkt sig efter hundköpet, ändrade familjeförhållanden eller sjukdom är något ingen kan planera för. Om en situation skulle uppstå så att du inte kan ha kvar din hund vill vi att du i första hand tar kontakt med oss uppfödare. Vi är beredda att köpa tillbaka hunden oavsett orsak, alternativt så kan vi hjälpa till med kontakter för omplacering. Även om det gått lång tid sedan den lilla valpen flyttade från oss så slutar vi inte bry oss, vi vill inte se en hund vi fött upp bli vandringspokal på Blocket!

Om du får problem med din hund så vill vi gärna veta det, vi hjälper gärna till att försöka lösa det! Samma sak gäller om du vill ha hjälp och råd om dressyr, injagning och jakt. Som valpköpare är du alltid välkommen till oss!

/Maria & Tomas

Tidernas begynnelse 2006 med Mauser från vår första kull mellan Strimma och Juniper.