Kungshällans kennel

Korthårig vorsteh – German shorthaired pointer

J Alarängens El Casper

DSC_5941_redigerad_k

Född: 2019-06-04, Uppfödare: Ingela Lindfors, Tobo

Meriter: Godkänd anlagsklass viltspår. 1:a pris ÖKL jaktprov (vinterfjäll) Eftersöksgrenar: 10-10 ÖKL och EKL. Utställning: Excellent, CERT, CACIB jaktklass

Genomfört BPH med skott

HD:A ED:0

Fotoalbum

Casper är parningsvalp efter Rodedalens Jorm och Alarängens Cleo och flyttade till oss sommaren 2019. I Casper lever arvet efter farfar Nitro kvar, vår första hane som gjorde enormt stort intryck på oss och lämnade ett stort tomrum efter sig. Casper är en mjuk och följsam kille, genomsnäll och lättförd precis som sin pappa och farfar.  Under vårvinterjakten på fjället 2020 vaknade Casper till som jakthund när de första riporna fälldes över honom. Han jagar med fin kontakt och har en rapp avance. Han har en bra ”av- och -på” knapp, mellan släppen slappnar han av och är helt tyst.

Casper har 1:a pris ÖKL vårvinterprov. På grund av coronapandemin har det inte blivit så många provstarter, men förhoppningsvis blir det ändring på det nu när restriktionerna släppt. Han har utvecklats till en ståtlig kraftfull hane, hösten 2022 blev han belönad med CERT och CACIB på utställning.