Kungshällans kennel

Korthårig vorsteh – German shorthaired pointer

J Alarängens El Casper

DSC_5941_redigerad_k

Född: 2019-06-04, Uppfödare: Ingela Lindfors, Tobo

Meriter: Godkänd anlagsklass viltspår. 1:a pris ÖKL jaktprov (vinterfjäll) Eftersöksgrenar: 10-10 ÖKL och EKL. Utställning: Very good jaktklass.

Genomfört BPH med skott

HD:A ED:0

Fotoalbum

Casper är vårt senaste tillskott. Efter att ha förlorat Patron alltför tidigt känns det nu som att ordningen är återställd med hans lille brorson i huset! I Casper lever också farfar Nitro kvar, vår första hane som gjorde enormt stort intryck på oss och lämnade ett stort tomrum efter sig. Casper är en cool kille, snäll och lättsam precis som sin pappa och farfar. Ju äldre han blir, desto mer ser vi av Nitro i honom både i utseendet och de mentala egenskaperna. Under vårvinterjakten på fjället 2020 vaknade Casper till som jakthund när de första riporna fälldes över honom. Han jagar med fin kontakt och har en rapp avance. När man stannar för att vila rullar han ihop sig i sin värmesäck och loggar ut fullständigt, en värdefull egenskap.

Casper har fältbetyg 7-10 från vårvinterprov i ÖKL, efter genomförda eftersöksgrenar i sommar blir det ett 1:a pris. Han har utvecklats till en ståtlig kraftfull hane. På sin första utställning i jaktklass fick han Very good på grund av sin alltför stolta svans, men kritiken i övrigt var bra.