Kungshällans kennel

Korthårig vorsteh – German shorthaired pointer

Om oss

Vi som driver Kungshällans kennel heter Maria & Tomas Tjärnström. Vi bor på den Ångermanländska landsbygden i en by med gamla anor som heter Kungsgården. Vår gård är en gammal Ångermanländsk korsbyggnad. Jaktmarken har vi in på knuten, ovanför vårt hem ligger berget Storhällan som tillsammans med bynamnet fick bli vårt kennelnamn Kungshällans.

Vårt största gemensamma intresse är hundarna, jakten och att vistas i naturen. Vi jagar framförallt skogsfågel över våra hundar, men det blir även några turer på hösten och vårvintern till familjens ”fjällviste” i Kittelfjäll där vi jagar ripa. Dessutom jagar vi båda två älg för att fylla frysen med ”stapelföda” – älgkött. Det är ett privilegium att få ta del av skogens rika överflöd av vilt, bär och svamp, något som vi är mycket tacksamma för!

Vårt mål med Kungshällans kennel är att föda upp snygga, friska jaktdugliga hundar med gott temperament. Våra hundar är högt älskade familjemedlemmar och följer oss överallt. Våra valpar föds upp i köket tillsammans med hela flocken. Vi lägger stor vikt vid att våra valpar hamnar i goda hem hos aktiva jägare som tar tillvara hundens medfödda egenskaper. En vorsteh är en arbetsvillig hund som gör allt för att få vara sin husse/matte till lags, men den kräver konsekvent uppfostran och god lydnad för att jakten ska bli en trevlig upplevelse för både jägare och hund. Även om vi gör vårt bästa för att föda upp hundar med så goda anlag som möjligt är det i slutändan du som valpköpare som formar din hund. Ett mycket bra citat lånar vi från Råvatj kennel som fött upp vår första hund Strimma:

Det räcker inte med att köpa instrumentet, du måste också lära dig spela på det

Råvatj Kennel

Annonser