Kungshällans kennel

Korthårig vorsteh – German shorthaired pointer

Valparna sju veckor

Lämna en kommentar

I dag blir valparna sju veckor, nu har vi bara två veckor kvar med att njuta av dom innan dom åker till sina nya hem. Tiden har bara rasat iväg! den verkar gå allt fortare, antagligen för att vi inte har mycket annat liv just nu än att ägna oss åt valparna, städa upp efter deras framfart, dokumentera dom och redigera film. När man är på jobbet längtar man hem till gänget trots allt stök 🙂

Vid vägningen i går hade alla valparna gått upp minst ett kilo, dom växer i rasande takt! Vid rastningarna blir dom allt modigare och upptäcker omvärlden. Vi går ofta med dom upp i skogen bakom vårt hus, där gör dom sina behov och busar runt en stund. Dom blir allt härdigare, i början stod dom mest och huttrade efter att dom ätit och bajsat. Jag filmade en snutt i dag då dom var ute i snön, eftersom färgen blir så konstig i min mobilkamera gjorde jag om till svartvitt, det ser bättre ut. Försökte sätta in namn på valparna som syns mer än någon sekund i bild, några var ute på längre äventyr och kom inte med.

De tingade valparna är nu placerade, vi har fortfarande två tikar som inte är definitivt bokade. Några har hört av sig och visat intresse och vi inväntar besked, men om du som läser detta är intresserad så tveka inte att höra av dig. Vi har haft flera spekulanter som kommit och gått, så mycket kan hända innan allt är klart. De två otingade är lilla bruna Prada och stora skimmeln Pandora. Här är en närmare presentation av de två:

Kungshällans NF Prada

Prada har sedan födseln hör till de minsta i kullen, hon verkar behålla sitt format och bli en liten lätt tik med näpet huvud. Trots sin litenhet har hon aldrig halkat efter, utan i stället utvecklat en smart teknik att smyga under sina stora glupska syskon fram till matskålen. Prada är en alert och busig tjej.

Kungshällans NF Pandora

Pandora hör till de störasta tikarna i kullen och blir mörk skimmel. Hon är en tuff och modig tjej som gärna ger sig ut på äventyr med hög svansföring. Hon är tystlåten, man hör henne sällan gnälla. Hade vi tänkt spara en tik i kullen så hade valet troligtvis fallit på Pandora. Hon ser dessutom ut att bli riktigt snygg.

Inte heller den här veckan har vi hunnit med några individuella bilder, däremot har jag laddat upp en hel del nya bilder på facebook. Innan valparna flyttar ska vi försöka få till en omgång individuella bilder till kullens presentationssida som jag ska fixa på hemsidan.

Här följer bilder på de tingade valparna och var dom kommer flytta:

Kungshällans NF Puma, flyttar till Hammenhög

Kungshällans NF Plexus, flyttar till Ucklum

Kungshällans NF Pricilla, flyttar till Gislaved

Kungshällans NF Pocahontas, flyttar till Skellefteå

Kungshällans NF Patron, stannar på Kungshällans

Kungshällans NF Primadonna, flyttar till Hallen

Kungshällans NF Patriot, flyttar till Augustenborg, Danmark

Författare: Kungshällans kennel

Uppfödare av korthårig vorsteh - Breeder of German shorthaired pointers

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s