Kungshällans kennel

Korthårig vorsteh – German shorthaired pointer

Valparna två veckor

Lämna en kommentar

Då har ännu en vecka passerat, och valparna växer och utvecklas allt snabbare. Ögonen håller på att öppnas, och dom börjar så smått gå upprätt. Det ser roligt ut när dom försöker och tar några vingliga steg, för att sedan drutta omkull med dom små tassarna spretande i vädret 🙂 När Nelly hoppar in i lådan ser man hur dom lyfter på huvudet och vädrar efter henne, även om ögonen delvis är öppna så ser dom inte mycket än utan litar på sitt luktsinne. Öronen är fortfarande slutna, dom kommer att öppnas inom de närmaste dagarna och då kommer vi att märka hur dom reagerar på ljud. Men dom verkar redan börja bli medvetna om sin omvärld, och ger ifrån sig ljud som låter mer och mer som morrningar och bjäfs, även om ”spädbarnsgnölet” är det man mest hör från dom.Det blir allt roligare att sitta vid valplådan och betrakta dom!

Vi vägde dom i dag, alla är fortfarande jämna. Den som gått upp minst förra veckan hade kommit i kapp, och vice versa. I går klippte vi med hjälp av en liten nagelsax deras små klor som blivit långa, så dom inte ska rispa Nellys juver.

Trots att valparna är nio till antalet har Nelly bra med mjölk åt dom, hon har dessutom lyckats lägga på sig lite hull för egen del. I slutet av graviditeten och första veckan efter födseln var hon lite väl tunn, ryggraden stack upp. Hon får mat tre gånger om dagen, och vi ger henne ett kraftigare foder med mer fett och protein än vad de andra får.

Här är ett gäng nya bilder, vi har även tagit individuella foton av dom, och bilder uppifrån av skimlarna. De bruna skiljer vi åt med hjälp av deras bröstfläckar, men vi ska ta och sätta olikfärgade band runt deras hals så man slipper vända på valpen för att se vem det är 🙂

I skrivande stund har vi tre tikvalpar otingade. Vi kommer att skicka ut ett mail med lite info till er som tingat valp. Ni som inte gör det redan, gå gärna in och gilla vår facebooksida! Där uppdaterar vi lite då och då med bilder och filmsnuttar från valplådan. Blogginläggen och individuella bilder kommer på söndagarna. Vi har också en kanal på Youtube där vi kommer lägga in filmer, där kan ni också botanisera i gamla filmklipp från våra tidigare kullar, fjälljakt och lite annat.

Författare: Kungshällans kennel

Uppfödare av korthårig vorsteh - Breeder of German shorthaired pointers

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s