Kungshällans kennel

Korthårig vorsteh – German shorthaired pointer

Ännu en lyckad utställning!

Lämna en kommentar

Förra helgen åkte undertecknad till specialhundklubbarnas utställning i Östersund med Dimma och Nelly. Vädret visade sig från sin sämsta sida, optimist som jag var så litade jag blint på väderleksprognosen som INTE lovade regn, så jag hade bara gympadojjor på fötterna. Det regnade så gott som hela dagen… Men det trista vädret uppvägdes av framgångarna på utställningen!

Anna och Tom från Ås som har Dimma och Nitros son Jägermeister var på plats, eftersom jag hade två tikar i samma klass så ställde Anna upp som ”handler” åt Dimma. Ett lyckat drag visade det sig! Både Dimma och Nelly fick excellent med CK, Nelly blev bästa tik i jaktklassen och Dimma 2:a. Nelly slutade sedan som 4:e bästa tik och fick cert, och Dimma kom på 5:e plats och fick reservcert! Tydligen ska Dimma ha en annan handler än matte 😉 Med de nya utställningsreglerna berättigar även CK till championat, så vi ska nog inte ge upp hoppet att även Dimma kan skrapa ihop tre stycken. Nelly fick sitt andra raka cert på sin andra utställning i jaktklassen, så det är bara att hålla tummarna att hon får sitt tredje på SVK:s riksutställning i Piteå om en månad! Men då lär konkurrensen vara större med många snygga tikar i jaktlassen, så vi får väl se… Kul var att Nellys vackra bruna halvsyster SEUCH Ganjos Chili (Baron vom Donauland – Rugdelias LME Quittra) blev BIR! Gamle Baron kan konsten att göra vackra barn 😉

 

Tom filmade också oss i ringen:

 

Domare för dagen var Carl Magnus Olofsson. Här är ”brudarnas” respektive kritiker. Han tyckte Nelly hade bättre rörelser än Dimma, därför kom hon 1:a.

Nelly:

Feminin tik med utmärkt storlek, feminint huvud och mörka öron. Ngt kort hals, utmärkt överlinje, väl markerat förbröst, ngt rak i sin skuldra. Välformad bröstkorg, djup och längd. Välvinklad bak, rör sig med utmärkt steglängd, utmärkt temperament.

 

Dimma:

Feminin tik, välskuret feminint huvud. Ngt ljusa ögon, stark hals, bra överlinje, väl markerat förbröst, välanlagd skuldra. Välformad bröstkorg. Välvinklad bak, utmärkt temperament och pälskvalitet.

 

Jonas och ”Kungen”, Kungshällans JS Carl Gustaf var också med, Kungen visades i öppenklassen. Tyvärr så sa Kungen några mindre väl valda ord åt domaren då han klämde alltför bryskt på eders majestäts ljumskar och ”ädla delar”, så betyget slutade därför på ”good”. I övrigt fick han fin kritik. Kungen är en manlig kopia av mamma Strimma, en ståtlig och välbyggd kille.

Kungshällans JS Carl Gustaf "Kungen"

Kungshällans JS Carl Gustaf ”Kungen”

Kent och Gertrud från Hammerdal var också på plats och visade Nitros ”flickvän” Sångbergets Roda, som blev belönad med excellent i jaktklassen. Nitro och Roda har en ny date inbokad någon gång i december, då håller vi tummarna att det resulterar i ett helt gäng små juveler! 🙂

Kent och Roda i ringen

/Maria

 

Författare: Kungshällans kennel

Uppfödare av korthårig vorsteh - Breeder of German shorthaired pointers

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s