Kungshällans kennel

Korthårig vorsteh – German shorthaired pointer

Ett svårt beslut

Lämna en kommentar

Sakta har det växt fram, vi har inte riktigt orkat ta upp frågan med varandra, men på varsitt håll gått och funderat. Tillslut kom det fram, vi måste söka ett nytt hem åt vår älskade lilla Bettan… Tanken hade vi redan 2009 då vi köpte in Dimma efter att ha konstaterat att Bettan aldrig skulle bli avelstik i vår kennel. Men det gick ju alldeles utmärkt att ha fyra hundar! Så Bettan blev kvar hos oss.

När vi köpte tillbaka Nelly nu i vår var det först självklart att det bara var en tillfällig lösning tills vi hittade ett nytt hem åt henne. Men ju längre tiden gick desto mer började vi inse vad bakvänt det skulle vara att sälja en hund med sådan potential både för jakt, prov och avel, och i stället behålla vår ”bonushund” Bettan. Det blev liksom inte bara av att lägga ut några annonser och vidare krokar efter ett hem åt Nelly… Visst funkar det rent praktiskt också med fem hundar i huset, men till hösten skulle inte alla få så många jaktdagar dom förtjänar. Dessutom har vi tänkt ta en kull efter Nitro och Nelly och spara en valp, då blir det sex hundar… det är dags att skjuta känslorna åt sidan och plocka fram förnuftet! Men inte blir det lätt att skiljas från Bettan. Efter olyckan med hennes benbrott hösten 2010 och den efterföljande långa rehabiliteringen blev våra band till henne ännu starkare, det känns också som att hon mognat och blivit en helt annan hund efter den perioden. Hon har blivit så lugn och kärvänlig, och dessutom har hon börjat briljera på fjälljakten!

Så nu söker vi alltså ett nytt hem åt Bettan. Ni som läser får gärna tipsa vidare om ni känner någon som söker hund. Men det ska vara ett jägarhem! Visst, Bettan är en riktig gosehund som kan ligga som en fin soffprydnad i timmar. Men i den bruna bönan bor ett litet krutpaket älskar att jaga, jobba och vara till lags, och hon har mycket kvar att ge! Hon är reserverad mot små barn, vi märker att hon blir osäker och orolig då våra busiga syskonbarn är på besök så det är inte lämpligt att hon hamnar i en småbarnsfamilj. Det ultimata vore en erfaren och trygg jägare som är sugen på många fina jaktdagar på fjället. Vi har inga som helst krav på att hon ska startas på prov och utställningar, även om vi tror att hon skulle göra bra ifrån sig. Huvudsaken hon får ett kärleksfullt hem med mycket jakt. Och hon är dessutom en duktig och energisk draghund också, både i fyrspann och lina för den som är intresserad av sådant. Vi har ingen brådska med att sälja henne, det blir nog tufft ändå, men före jaktpremiären bör hon ha fått ett nytt hem.

Kontakta oss på mail eller telefon: kennel(a)kungshallans. com, Maria: 070-2813777 Tomas: 070-6600716, 0612-22716

Författare: Kungshällans kennel

Uppfödare av korthårig vorsteh - Breeder of German shorthaired pointers

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s