Kungshällans kennel

Korthårig vorsteh – German shorthaired pointer

Utställningsframgångar!

1 kommentar

I dag var vi på SKK:s nationella utställning i Sundsvall med Dimma och Nelly i jaktklassen. Maria hade lyckats övertala en minst sagt motvillig Tomas att hänga med eftersom vi nu har två tikar i samma klass och behöver vara två som springer. Det var bara nio korthår anmälda, och Dimma och Nelly var de enda tikarna i jaktklassen så det blev en kamp mellan makarna Tjärnström 😉 Båda tikarna fick excellent, och Nelly belönades dessutom med CERT! Riktigt kul! Dimma vet vi ju sen tidigare att hon inte tilltalar utställningsdomarna, så dagens resultat är vi fullt nöjda med eftersom hon bara har ”very good” sedan tidigare 😀 Klantiga matte hade glömt kameran hemma, tusen tack till Anette Gustavsson som förevigade oss i ringen! Väl hemma passade vi på att ta lite skrytbilder av vår snygga tjej Nelly med certrosetten.

Nelly och matte i ringen. Foto: Anette Gustafsson

Nelly och matte i ringen. Foto: Anette Gustafsson

Tomas premiär som "handler", det gick ju bra! Dimma fick excellent! Foto: Anette Gustafsson

Tomas premiär som "handler", det gick ju bra! Dimma fick excellent! Foto: Anette Gustafsson

Domaren heter Henric Frykstrand, Nellys kritik lyder:

Mycket tilltalande, bra helhet. Snyggt huvud, välansatt hals. Sund konstruktion. Bra bröstkorg, stark rygg. Starkt bakställ. Vägvinnande rörelser, utmärkt kondition.

Och Dimmas kritik:

Trevlig tik, feminint huvud. Bra uttryck. Välansatt hals, bra front, tillräckliga vinklar fram. Utmärkt bröstkorg. Kunde ha starkare överlinje. Välvinklad. Rör sig fint från sidan. Borde vara mer parallell.

Eftersom det var så få vorstrar så var utställningen snabbt överstökad till Tomas stora lättnad. Då passade vi på att hälsa på familjen Bergman i Kovland och Nellys bror Brage. Det var ett bra tag sedan vi träffades sist, och vi kunde konstatera att Brage blivit en helt annan hund! Den tonårsgänglige slyngeln hade förvandlats till en muskulös välkroppad och mycket stilig herre! Troligtvis mycket tack vare matte Helena som kört en hel del drag med honom i vinter. Brage är lika glad och okomplicerad som Nelly och dom kom snabbt överens och busade precis som när dom var ”småknärtar” här hemma på Kungsgår´n 😉 Här är en liten filmsnutt som Tomas tog med mobilen:

Syskonen Nelly och Brage

Syskonen Nelly och Brage

Snyggingen Brage! Tyvärr är ju mobilkameran så seg så Tomas hann inte få någon bild då han stod som snyggast...

Snyggingen Brage! Tyvärr är ju mobilkameran så seg så Tomas hann inte få någon bild då han stod som snyggast...

Fina Nelly med certrosetten

Fina Nelly med certrosetten

Matte och Nelly poserar hemmavid

Matte och Nelly poserar hemmavid

Senaste två veckorna har vi börjat så smått med introduktionen av räv för Nelly och Dimma. Vi har tinat upp en räv och lekt kravlöst med båda två för att dom ska få vänja sig vid mickel. Räven är kul, och båda har sett till att han har bra mycket mindre päls än då han levde! Dom luggar och sliter, och greppar mer och mer spontant för varje försök. Men vi är försiktiga med att lägga på krav, det gäller att dom känner lust och trygghet inför räven när vi väl börjar lägga på de ovillkorliga kraven. Dimma har en fördel av att hon är så bytesmedveten när vi tränar med båda två, hon triggas av att ”vakta” räven som sin egen när vi leker med båda tikarna tillsammans. Räven är dessutom inte obekant för henne, vi har låtit henne härja kravlöst med den varje gång vi haft en räv upptinad för att träna Bettan och Nitro. Nelly däremot tar till sig bättre då hon ensam får härja och jaga efter räven då vi svingar runt den i ett rep. Häromdagen tog Maria och slaktade ett par jeans och sydde en två specialdummies inför rävapporteringen. En stabil mittendel med ett vedträ lindat med trasor, som en ”smällkaramell”, med sidosnuttarna fyllda av smågrus. Det blev en liten variant på 2-3 kilo och en tyngre på ca 5 kilo. Vi har kört med dom i några dagar nu, och båda tjejerna gör framsteg. I eftermiddag då vi kom hem körde Tomas ett pass med både ”rävdans” och apportering av dummies, framförallt Dimma gjorde stora framsteg då hon för första gången självständigt apporterade räven! Matte höll på att plantera penseer som vi handlade på Plantagen, så tyvärr har vi inga bildbevis. Men det kommer! Här är iallafall ett par bilder från träningen med ”Kungsgårdsdummyn”, fler finns på facebook:

Nelly med "Kungsgårdsdummyn"

Nelly med "Kungsgårdsdummyn"

Duktig Dimma!

Duktig Dimma!

Författare: Kungshällans kennel

Uppfödare av korthårig vorsteh - Breeder of German shorthaired pointers

En tanke på “Utställningsframgångar!

  1. Vilken härlig apportbock! Kreativt!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s