Kungshällans kennel

Korthårig vorsteh – German shorthaired pointer

Kylslaget…

2 kommentarer

”Rysskylan” har slagit till, vi har haft nedåt -25 grader i flera dagar nu! Brr… hundarna går ut och pinkar som hastigast och sen snabbt in igen. Som tur är har Tomas varit ledig så dom har inte behövt sitta i hundgården utan har kunnat ligga inne och njuta av den vattenburna golvvärmen medan husse eldar järnet i pannan.

Vi hade planer på att åka till Kittelfjäll en sväng den här helgen för lite ripjakt, men det var tur att vi skippade det med tanke på både kylan och snödjupet! Det behövs lite storm och blidväder så det blir bättre före på fjället. Nu siktar vi i stället på vecka 10, då är Tomas ledig igen och jag tar ut en semestervecka, vi håller tummarna för bra väder och före då!

Tomas har snickrat ihop en ny fyrahundars-transportsläde för skoter. Vi har en behändig transportlåda sedan förut, men i den får man in maximalt tre hundar. I den nya ”limousinen” ryms ledigt fyra hundar i två ”avdelningar”, men man kan nog få in ytterligare två doggar om dom inte är alltför stora! Transportlådan är guld värd, eftersom vi har en ganska lång transportsträcka till området vi brukar jaga på vintern. Hundarna älskar den isolerade lådan, då jaktdagen är slut och man kommer tillbaka till skotern krafsar dom på luckan och vill in i värmen 😉 På den nya lådan har Tomas gjort större luckor, så om det skulle bli våldsam snöstorm på fjället och skotern skulle strejka (händer ju iofs aldrig då man kör Yamaha! 😉 så kan man själv krypa in i lådan och använda den som bivack. Med hundvärme blir det nog riktigt gosigt!

Den nya limousinen! Bössor, skidor och packning surras ovanpå.

Författare: Kungshällans kennel

Uppfödare av korthårig vorsteh - Breeder of German shorthaired pointers

2 tankar om “Kylslaget…

  1. Hej! En kanonkärra. Skulle du kunna ta dig tid och beskriva hur du gjorde och vilket material du använt? Vad blev slutsumman? Har kikat på hundkärror, men de blir så hiskeligt dyra. Har 5 hundar 3 jaktlabbar, 1 wachtel och 1 springer. Står nu i valet mellan kärra, alt. släp å box eller en minibuss. Bussen jag har sjunger på sista versen, så det drar ihop sig. mvh Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s