Kungshällans kennel

Korthårig vorsteh – German shorthaired pointer

Nu flyttar dom…

Lämna en kommentar

Så har sista veckan med valparna passerat, och nu under helgen börjar dom lämna oss en efter en. I kväll har vi haft besök av Linnea och Bengt från Kiruna som i morgon åker hem med sin nya familjemedlem Minttu. Vår granne och ”husveterniär” Annika kom och besiktigade valparna i vårt kök, jag och Linnea fick agera veterinärassistenter och langa fram rätt valpar i tur och ordning till det improviserade undersökningsbordet för undersökning, vaccinering och chipmärkning. Alla valparna ”gick igenom” besiktningen, det kändes skönt, även om vi inte sett några synliga fel på valparna så kan man aldrig vara säker på att det döljer sig något oförutsett.

Veterinären Annika med assistenterna Linnea och Maria. På bordet tronar Minttu.

Under veckan har valparna fått vänja sig vid att sitta i hundgården tilslammans med Strimma och Dimma. Bettan och Nitro har suttit i den andra avdelningen. Att förvara små valpar i hundgård är förstås inget vi förordar, men vi fick lov att lösa det så eftersom vi jobbat båda två. Tomas ordnade med en ordentlig ramp för att dom skulle kunna ta sig in i den uppvärmda hundstugan, men för säkerhets skull ordnade vi också ett ”valptält” genom att klä en bur med presenning som vindskydd och bädda med en varm fäll ifall valparna inte skulle klara att ta sig in genom vippluckan. Mitt på dagen har min pappa Börje tittat till och matat valparna, tusen tack för den ovärderliga hjälpen!
 
Valp-anpassad hundgård

Eftersom vi jobbat hela veckan båda två har vi verkligen försökt ta vara på kvällarna för att ha kvalitetstid med valparna. Dom är sociala och busiga, och det märks då man kommer hem att dom har ett stort ”gos-behov”! När det är matningsdags har vi passat på att påbörja inkallningsträningen, dom är riktigt duktiga att komma på visselsignal och följa med oss när vi går upp i skogen.

 
Jag lägger upp ett sista fotoalbum i kväll med bilder från valparnas sista vecka hos oss, sen hoppas vi förstås på massor med bilder och rapporter från er valpköpare! Ni får gärna lägga in bilder och hälsningar på vår facebooksida, på så vis kan ni också hålla kontakt med varandra. Här på Kungsgården har vi laddat upp med kaffe och doppa, och ser fram emot att träffa er!
 
/Maria
 

Korgen börjar bli för trång...

Författare: Kungshällans kennel

Uppfödare av korthårig vorsteh - Breeder of German shorthaired pointers

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s