Kungshällans kennel

Korthårig vorsteh – German shorthaired pointer

Rapport från valphagen: vecka 6

Lämna en kommentar

Tiden går fort, på tisdag blir valparna sju veckor och det börjar närma sig leverans. Det kommer att bli skönt att slippa mockningen av valphagen och skurning av golvet minst två gånger om dagen, men vi kommer sakna ljudet av 4 x 8 små valptassar som glatt skuttar runt i köket! I går lördag hade vi besök av två familjer somska köpa varsin valp. Nu värmer solen bra och valparna har blivit härdigare så vi kan ha dom ute längre stunder, det är lättsamt för oss när dom små ”kringlorna” kommer ut på gräsmattan i stället för på köksgolvet! Vi ska försöka arrangera så dom kan vara i hundgården sista veckan medan vi jobbar. Valphagen börjar vara för trång, dom har ett stort behov av att röra på sig och busa.

Nu har vi funnit hem åt alla valpar, och det är också klart var dom kommer att hamna. Två av tikarna och en hane flyttar till Jämtland (Frösön, Ås och Krokom), den andra hanen hamnar i Luleå, resten av tikarna hamnar i Kiruna, Skellefteå, Lycksele och Söderhamn. Vi kan också tipsa er som läser detta och är ute efter en hanvalp att det finns en hane kvar otingad hos Boviksbadets kennel efter Nitros kullsyster Ormkullens Evita. Pappan till kullen är Tupplurens Qipper, som även är halvbror till vår Dimma (efter Armin II vom Hege-Haus och Tupplurens Iza Bolliz). Det finns även en hane otingad hos Fjällvittrans kennel efter Dimmas halvsyster Fjällvittrans Bris (Armin II vom Hege-Haus – Fjäll-Liens Freja). Pappan till den kullen är Teiens Jim. Båda kullarna finns på svenska vorstehklubbens lista för godkända parningar.

Jag har lagt upp ett nytt fotoalbum och några nya filmsnuttar på Youtube, och räknar med att lägga upp ytterligare ett fotoalbum senare i kväll. Nu när vi kan ha valparna ute blir det både fler och bättre bilder. I dag tänkte vi testa valparnas ståndegenskaper med fågelvinge på ett metspö. Det har ingen som helst betydelse rent träningsmässigt, ståndegenskaperna finns programmerade redan och mognar fram då hunden börjar jaga på riktigt. Men det är alltid roligt att se de små knubbiga valpkropparna stelna till i stramt stånd med lillsvansen i vädret 😉 Bilder och filmer utlovas!

/Maria

Husse med en valp och de stolta föräldrarna på bagarstugebron

Husse med en valp och de stolta föräldrarna på bagarstugebron

Härligt att busa utomhus tycker Minttu!

Härligt att busa utomhus tycker Minttu!

Tre flickor på farstubron

Författare: Kungshällans kennel

Uppfödare av korthårig vorsteh - Breeder of German shorthaired pointers

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s